Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.30. - szombat, Zsanett, Janka napja van.

MTI hírek

OTS - A Project Management Institute közzétette az utóbbi 50 évben a legnagyobb hatást gyakorló projektek listáját (1. rész)

2019. október 08. 12:53
Philadelphia, 2019. október 8., kedd (Business Wire/OTS) - A PMI által összeállított listán a felhőkarcoló-építéstől kezdve csúcstechnológiát képviselő megoldások bevezetésén át a tudományos felfedezésekig számos olyan projekt szerepel, amely átformálta világunkat - A Project Management Institute (a továbbiakban "PMI") ma közzétette az utóbbi 50 év legnevezetesebb és legnagyobb befolyást gyakorló projektjeinek listáját. A Most Influential Projects (A legnagyobb hatású projektek) elnevezésű dokumentum az első olyan rangsorolás a PMI részéről, amelyben az elmúlt fél évszázad legnagyobb hatást gyakorló projektjeit sorolja fel, rámutatva, hogyan járult hozzá a projektmenedzsment az elképzelések valósággá változtatásához.
A legnagyobb hatású projektek listáján olyan projektek szerepelnek, amelyek nem csak egy adott ágazatot formáltak át, hanem az üzleti tevékenységek összességére, a gazdaság egészére is kihatással voltak - ideértve a technológiai ágazatot és az egészségügyet, az infrastruktúrát és az építészetet, a pénzügyi szektort és a szórakoztatóipart. Az elismert projektek közé tartoznak például az olyan kimagasló teljesítményt képviselő programok, mint az Apollo 11, a Boeing 747-es® repülőgép és a Humán Genom Projekt, illetve olyan kevéssé ismert projektek, mint a Spitzbergák Nemzetközi Magbunker létrehozása Norvégiában és a Kínában, a Tengger-sivatagban felépített naperőmű. A lista első helyén a Világháló (World Wide Web) megalkotása áll. Az elismerésben részesített projektek abból a több mint 1000 nagy hatású projektet tartalmazó listából kerültek kiválasztásra, amelyet a projektmenedzserek globális közösségében vezető szerepet játszó 400 szakértő, köztük a PMI tagozatvezetői és tagjai, akadémikusok és ágazati szakemberek állítottak össze. A PMI véleményvezér csapata által elvégzett végső válogatás eredményeként elkészült 50-es lista bemutatja azt a központi szerepet, amelyet ezek a projektek világunk formálásában játszottak, és inspiráló képet ad arról, milyen sikereket lehet elérni megfelelően felépített, irányított és kivitelezett projektekkel. "Az általunk kiválasztott projektek hihetetlen rálátást nyújtanak arra, hogyan járult hozzá a projektmenedzsment a világ pozitív irányú átformálásához, milyen előrevivő szerepet játszik a jelenben és hogyan lesz a jövőben is fő célja és szerepe a világ jobbá tétele" - magyarázta Sunil Prashara, a Project Management Institute elnök-vezérigazgatója. "Ez a lista alátámasztja a PMI vízióját arról, hogy a kiválóság a projektmegvalósítás terén kulcsfontosságú szerepet fog játszani a holnap kihívásainak legyőzésében és a jövő kínálta lehetőségek kiaknázásában." A PMI fennállása 50. évfordulója alkalmából elkészített lista ékes bizonyítéka annak, milyen fontos szerepet játszott a projektmenedzsment az utóbbi öt évtizedben, ugyanakkor elismeréssel adózik a projekteket végrehajtók teljesítménye iránt és pozitív jövőképpel szolgál a szakma fejlődéséről. Az 50 leghatásosabb projektet tartalmazó listán felül a PMI 10-es listákat is összeállított 14 kategóriában, különféle régiók és ágazatok szerinti bontásban. Az 50 legnagyobb hatást gyakorló projektet felsoroló teljes lista, továbbá a legjobb 10 ágazati és régiós projektet felsoroló listák a következő internetes címen érhetők el: pmi.org/most-influential-projects. Az 50-es lista díjnyertes PM Network® című, nyomtatásban megjelenő magazinunk különkiadásaként is elérhető lesz.(folyt.)
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu