Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.16. - csütörtök, Valter napja van.

MTI hírek

OTS - A KöBE lett a legzöldebb biztosító - Az MNB díjazta a magyar tulajdonú biztosító környezettudatos üzletpolitikáját

2019. június 07. 11:05
Budapest, 2019. június 7., péntek (OTS) - A KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (KöBE) nyerte el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kiírásra került Zöld Pénzügyek Díj pályázaton a Zöld Biztosító díját. A pályázatot idén először hirdette meg az MNB az ökológiai lábnyom csökkentéséért legtöbbet tevő hitelintézeti, befektetési és biztosítási intézmények részére. A számos pályázati munka közül a kiírt kategóriákban az OTP Bank, K&H Bank, KöBE, Vertis Zrt., illetve a Gránit Bank bizonyultak a legjobbaknak.
A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő internetcímen: http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20190607_002.JPG Az MNB azzal a céllal indította el az év elején Zöld Programját, hogy különböző kezdeményezésekkel hozzájáruljon a klímaváltozás és más környezeti problémák kockázatainak csökkentéséhez, a magyarországi zöld pénzügyi szolgáltatások bővítéséhez, illetve a pénzügyi szereplők és saját ökológiai lábnyomának további mérsékléséhez. A program keretében a piaci szereplők "zöldítésének" támogatására több kategóriában Zöld Pénzügyek Díj néven pályázat indult útjára. A felhívásra összesen 41 pályaművet nyújtottak be, amelyek elbírálásáról és a díjak odaítéléséről a jegybanki felsővezetőkből, illetve minisztériumi és egyetemi képviselőkből álló rangos bíráló bizottság döntött. A hét elején megtartott díjátadó ünnepségen dr. Zámbó Ákos, a KöBE vezérigazgatója a biztosítók közül egyedüliként vehetett át díjat. Mint elmondta, nagy megtiszteltetés számukra, hogy elismerték az ökológiai lábnyom csökkentéséért végzett munkájukat. E folyamatos tevékenység mostanra többet jelent az irodaépületek és a telephely környezettudatos működtetésénél, hiszen a zöld szempontok a biztosítási termékeikben is fokozottan érvényesülnek. "A pályázati anyag egyértelműen jelzi, hogy az elmúlt évek során a KöBE a legkülönbözőbb területeken egyre többet és többet tesz a saját ökológiai lábnyomának csökkentése érdekében. Ezáltal szinte valamennyi szakterületről jól működő példákat tudtunk prezentálni arra vonatkozóan, hogy a környezetünket féltve óvó szempontokat miként lehet beépíteni a legkülönbözőbb munkafolyamatokba. A "Zöld Biztosító" díj elnyerése is megerősített minket abban, hogy a szakmai szempontok mellett a környezettudatosság is elengedhetetlen tényezője a pénzintézetek mindennapi működésének. Számunkra nem kétséges, hogy a "zölddé válás további erősítése" a jövőben is kiemelt célunk lesz!" Bővebb információ: Baranyai Eszter kommunikációs vezető KöBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület tel.: +36 (70) 675-0439 e-mail: baranyaie@kobe.hu ------------------------------------------------------------------- Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni. Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős. © Copyright MTI nonprofit Zrt. Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu