Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Závogyán Magdolna - 'Nemzeti értékek és Hungarikumok' konferencia sorozat - 1. rész

2013. May 16. 16:43
Závogyán Magdolna - 'Nemzeti értékek és Hungarikumok'  konferencia sorozat - 1. rész
A Hungarikum Bizottság konferenciasorozatot szervez, amelynek az a célja, hogy ismertesse a megyei önkormányzatok és a települések vezetőivel, a művelődési intézmények vezetőivel, szakembereivel a nemzeti értékekről és hungarikumokról szóló 2012. évi XXX. törvényt, illetve a 114/2013.(IV.16.) Kormányrendeletet a magyar nemzeti értékek és hungarikumok gondozásáról, a Magyar Értéktár létrehozásának a folyamatát, a nemzeti értékek gyűjtésének módszerét. - 1.részFelszólalt Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója is


A 2013. május 16-án, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum Vajdahunyadvár Tanácstermében megrendezésre került  rendezvényen többek között felszólalt Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója. Előadásának címe a "Helyi értéktárak szervezése a Nemzeti Művelődési Intézet által Nemzeti Művelődési Intézetben" volt.  Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója az intézet alapító okiratában rögzített feladatok közül az ágazati minisztérium stratégiai terveinek előkészítését és a szakterülethez kötődő értékek összegyűjtését, gondozását emelte ki.

Závogyán Magdolna,

 

Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója a Hungarikum Bizottság konferenciasorozatán

 


 

"Egyfajta közösségszervező folyamatot szeretnének elindítani a településeken" - mondta a főigazgató asszony, majd hozzátette: "Ami a programban az intézet erőssége, az nem csak egy adatbázis kialakítása, hanem a társadalom mentális állapotának a komplex kezelése".

Kiemelte, a Nemzeti Művelődési Intézet megyei módszertani irodái hamarosan megkeresik a települési polgármestereket, megyei elnököket, hogy az értékfeltáró munkához felajánlják az intézet partneri együttműködését és módszertani segítségét.Interjú Závogyán Magdolna főigazgatóval


Interjújában Závogyán Magdolna elmondta: a megyei módszertani irodák egyfajta közösségfejlesztő szereppel bírnak. "Megadják azokat az adekvált válaszokat, amellyel a közösségfejlesztésen át a település-, illetve a gazdaságfejlesztésig el lehet jutni." A főigazgató asszony hosszátette: "A Helyi Értéktárak feltérképezéhez a Hungarikum törvény egy keretet ad, de a legfontosabbnak azt tartjuk, ha a helyiek maguk fogalmazzák meg azokat az értékeket, amelyeket ők fontosnak tartanak és hajlandóak is érte tenni".

MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu