Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Závogyán Magdolna: Az OperaKaland KultúrKalanddá bővült

2015. May 13. 11:26
Závogyán Magdolna: Az OperaKaland KultúrKalanddá bővült

Závogyán Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár az Operaház keddi sajtótájékoztatóján OperaKaland ötödik szériájának zárása kapcsán beszélt a programról.

A Magyar Állami Operaház a Keleti pályaudvaron jelentette be májusi híreit egy Taurus típusú, az Opera logójával felmatricázott mozdony előterében május 12-én. A különleges dizájnnal ellátott jármű az Opera-MÁV-együttműködést is szimbolizálja, amelyet a hónapban indult OperaKaland ötödik szériája előtt írtak alá az intézmények képviselői. Az OperaKaland 2013 tavaszán indult azzal a szándékkal, hogy minden évben két hónapon át (döntően októberben és májusban) az újra megnyílt Erkel Színházba invitálja az összes első évfolyamos magyar középiskolást. Az Erkel Színházban május 5. és 16. között 14 alkalommal játsszák Mozart Szöktetés a szerájból című operáját, amelyet 24 ezer diák tekinthet meg a sorozatban.

 

 

  OperaKaland, kultúra

 

Az OperaKaland ötödik szériájának zárása következik az Erkel Színházban

 Závogyán Magdolna kiemelte: az OperaKaland tavaly KultúrKalanddá bővült, hiszen a gyerekek az operalátogatás mellett múzeumokba, könyvtárakba, levéltárakba is eljutnak. Úgy vélte, ez jó példája annak, amit az államtitkárság kulturális alapellátás alatt ért, ezért örömmel támogatják a kezdeményezés folytatását. Hozzátette: A diákoknak operaélményt biztosító országos program, az OperaKaland on résztvevő gyerekek száma már meghaladja a százezret.

 

MTI/MCOnet

Fotó: kultura.hu,opera.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu