Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Závogyán Magdolna, az NKKI főigazgatója az IPOSZ-szal kötött stratégiai megállapodásról

2013. March 21. 11:02
Závogyán Magdolna, az NKKI főigazgatója az IPOSZ-szal kötött stratégiai megállapodásról
A Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet és az Ipartestületek Országos Szövetségének stratégiai megállapodása a közös együttműködés és a későbbi konkrét operatív cselekvés keretét adja meg  - mondta az aláírás kapcsán Závogyán Magdolna,az NKKI főigazgatója Budapesten.


Elmondása szerint a  Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet minden olyan kiemelt partnerével stratégiai megállapodást köt, amely a kötelezően ellátandó feladatához tartozóan, a közpénzek hatékony felhasználása érdekében a legtöbbet tudják tenni,  közösen fellépve, abból a büdzséből, amely rendelkezésre áll az intézetnek, illetve a partnerszervezetnek.Závogyán Magdolna, az NKKI főigazgatója az IPOSZ-szal kötött stratégiai megállapodásról - Interjú


Fontos azt tudatosítanunk, hogy a jelen pillanatban Magyarországon lévő gazdasági helyzetben szűkösek a lehetőségek, és önállóan a külön ágazatok nem fogják tudni megoldani az egyes társadalmi, gazdasági problémákat. Az Intézet ezért nagyon fontosnak tartja a partneri stratégiai együttműködést, többek között a vidékfejlesztéssel, az IPOSZ-szal, vagy a Népművészeti Egyesületek Szövetségével.

Závogyán Magdolna, az NKKI főigazgatója  és Németh László, az IPOSZ elnöke jelentették be a megállapodást

Závogyán Magdolna, az NKKI főigazgatója  és Németh László, az IPOSZ elnöke jelentették be a megállapodást


Závogyán Magdolna az IPOSZ-szal közös pontként nevezte meg a népi kézművességet, a hagyományápolást, hagyományőrzést. Az NKKI a kulturális területért felel, de felvetődött, hogy hogyan tudják bevonni a gazdaságfejlesztésbe a lokális közösségeket. Az IPOSZ stratégiájával ez több ponton illeszkedik, ezért gondolták azt, hogy közösen fellépve akár már a közeljövőben is együtt tudnak dolgozni bizonyos programokban.

Závogyán Magdolna, az NKKI főigazgatója  és Németh László, az IPOSZ elnöke

Stratégiai megállapodást írt alá 2013.március 19-én a Nemzeti Közművelődési és Közgyűjteményi Intézet az Ipartestületek Országos Szövetségével


Azt is megtudhattuk, hogy ma Magyarországon hozzávetőlegesen 4000 kézműves, népi iparművész dolgozik, akik olyan termékeket állítanak elő, amelyek a gazdaságfejlesztésben is igen határozottan megjelenhetnek. Jelentős lépés, hogy a kormány megalkotta a Hungarikum Törvényt, és ezzel párhuzamosan az NKKI és az IPOSZ közös érdeke, hogy a Hungarikum Bizottság hátteret adjon mindkét szervezetnek, erősítve a helyi társadalomfejlesztést, illetve a népi iparművészeti területet.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu