Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.22. - Wednesday, Júlia, Rita napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Závogyán Magdolna, az EMMI kijelölt helyettes államtitkára a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot értékelte

2015. March 05. 16:36
Závogyán Magdolna, az EMMI kijelölt helyettes államtitkára a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot értékelte

Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős kijelölt helyettes államtitkára, Sajó Attila a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke és Joós Tamás a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnöke közösen értékelte az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot, amely országosan 280 ezer embert vonzott.

 

Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős kijelölt helyettes államtitkára

 

 

A kilencedik alkalommal megrendezett Kultúrházak éjjel-nappal sorozat a közművelődési intézmények kultúraközvetítő szerepére hívta fel a figyelmet február 13. és 15. között országszerte,de idén először határon túl is meghirdették az eseményt.  Závogyán Magdolna, az EMMI kultúráért felelős kijelölt helyettes államtitkára elmondta: az Emberi Erőforrások Minisztériuma először a tavalyi évben állt a rendzvénysorozat mellé 10 millió forint támogatással. 2015-ben is ekkora összeggel támogatták programok létrejöttét, a kormány ugyanis minden olyan kezdeményezést támogat, ami a hely közösségek kultúra mentén történő újjászerveződését segíti.

 

Závogyán Magdolna,az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős kijelölt helyettes államtitkára, Sajó Attila a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke és Joós Tamás a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnöke

 

Budapesten értékelték az idei Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatot

 


Hangsúlyozta: meglátása szerint a közművelődési terület össze tudja majd hozni a különböző ágazatokat, a "kultúrális ellátás léte lesz". Hozzátette: A hazai közművelődési intézet kormányzati támogatási kiemelt stratégiai cél, ezt bizonyítja az is, hogy az idei költségvetésben már 8,72 milliárd forint forrás jut a települések közösségi művelődésére és a nyilvános könyvtári ellátás támogatására.

 

 

Joós Tamás, a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnöke

 

 

Joós Tamás, a Kulturális Központok Országos Szövetségének alelnöke elmondta: intézményeik nagyobb része szintén részt vett a Kultúrházak éjjel-nappal programban, és helyi szinten is érezhető volt a kezdeményezés népszerűsége. Reméli, hogy ez a programsorozat - amely a művelődési házakban dolgozók mindennapjait állítja reflektorfénybe - minden évben meg fog ismétlődni és a szakma határozott jelképévé válik. Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke a  MOM Kulturális Központban megrendezett sajtótájékoztatón hozzátette: örülnek a Minisztérium támogatásának és bíznak abban, hogy fontos feladatokat szánnak ennek a területnek a kulturális alapellátás tekintetében.

 

Sajó Attila, a Magyar Népművelők Egyesületének elnöke

 

 

A Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködésével és az Emmi támogatásával létrejött rendezvénysorozathoz kapcsolódó négy tematikus – flashmob, fotó, reklámspot és innovációs kategóriában – pályázat legjobbjait is kitüntették.


DÍJAZOTTAK
 

Fotópályázat

 

1. helyezett: Mészáros Gábor – Jujj!

2. helyezett: Kocsis László Zoltán – A Magyar Festészet Napja kiállítás

3. helyezett: Kádár Károly – Szép az élet!

 
 Kultúrházak éjjel-nappal 2015, díjazottak
Flashmob pályázat

 

1. helyezett: Garabonciás Folklór Egyesület

2. helyezett: Erkel Ferenc Művelődési Központ

3. helyezett: Óbudai Kulturális Központ

 

Reklámszpot pályázat
 

1. helyezett: Csabagyöngye Kulturális Központ MKÖB Kreatív Csoport

2. helyezett: Holczer Balázs

3. helyezett: Babai István

 

Szakmai innovációs pályázat

 
1. helyezett: Deszki Művelődési Ház és Könyvtár - Zöld reklám

2. helyezett: Gyulai Kulturális és Rendezvényszervező Nonprofit Kft. - Na hate days

3. helyezett: Városi Művelődési Központ és Könyvtár - Battonya - A te világodban az én bölcsességemmel

 

 Az egyik díjazott: Varga Ottó kreatív vezető

 

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu