Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Závogyán Magdolna: Az egyik legfontosabb feladat a 2014-2020-as stratégiai tervezés

2013. May 09. 13:00
Závogyán Magdolna: Az egyik legfontosabb feladat a 2014-2020-as stratégiai tervezés
2013-ban az egyik legfontosabb célkitűzés, hogy meg kell találni a szinergiákat, és az együttgondolkodási lehetőségeket - mondta beszédében Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója Debrecenben.

Závogyán Magdolna főigazgató első beszéde - 1.


Az országos konferenciasorozat Hajdú-Bihar megyei állomásán elhangzott: 2013.április 1-én a Nemzeti Művelődési Intézetbe integrálódtak a megyei módszertani központok, de ezzel egyidőben maga az intézet is átalakult, valamint a struktúrát érintő változások mellett megkezdődött a szakmai tartalmi átalakítás is.


Závogyán Magdolna főigazgató első beszéde - 2.


Závogyán Magdolna szerint nagyon fontos, hogy a szakma megkövetelje az intézettől, hogy közvetítsen, összekössön, szervezzen, működtessen, kezdeményezzen, fejlesszen és képviseljen! Ha ez nem lesz elvárás a Nemzeti Művelődési Intézet felé, akkor ez a szakterület ismét szét fog hullani.


Závogyán Magdolna,

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közművelődési szakemberei előtt tartott előadást Závogyán Magdolna NMI főigazgatóA Nemzeti Művelődési Intézet az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézményeként a közművelődés egészét áttekintő és annak fejlődését segítő  szervezet. Az Alapító Okiratunkban a stratégiai fejlesztés, tervezés óriási hangsúlyt kap - mondta a főigazgató aki hozzátette: az intézeten belül jelenleg az egyik legfontosabb feladat, hogy közreműködjön a 2014-2020-as stratégiai tervezési időszak közösségi művelődést érintő fejlesztéseinek előkészítésében.Závogyán Magdolna főigazgató második beszéde


Céljuk továbbá a bürökrácia csökkentése, ennek kapcsán a papíralapú munka csökkentése. Megemlítette azt is, hogy jól tudnak integrálódni a Vidékfejlesztési Minisztériumhoz, ahol plusz forrásra is számítanak, többek között a Megyei és Helyi Értéktárak feltérképezése kapcsán.Interjú Debrecenben Závogyán Magdolna főigazgatóval


MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu