Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.24. - Friday, Eszter napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Závogyán Magdolna adta át a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központot Kecskeméten

2015. July 01. 12:16
Závogyán Magdolna adta át a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központot Kecskeméten

Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára az Agóra-program beruházásairól beszélt Kecskeméten.

Az új típusú közösségi intézménytípusok kialakítása, az Agóra-program beruházásai közel 22 milliárd forintos támogatásból, főleg a megyei jogú városokban jöttek létre - ismertette Závogyán Magdolna a kecskeméti Agóra átadásán. Az Új Széchenyi Tervből támogatott közművelődési fejlesztés célja egy olyan közösségi intézménytípus létrehozása, amely művelődési, oktatási és felnőttképzési szerepet tölt be, ugyanakkor gazdag kulturális szolgáltatást is kínál.

 

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, beruházás, Závogyán Magdolna

 

Závogyán Magdolna adta át a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központot Kecskeméten

 A helyettes államtitkár szerint az új típusú térségi közművelődési intézmény központi szerepet játszhat a közművelődés, a civil szervezetekkel kialakított partnerség, az élethosszig tartó tanulás terén. Závogyán Magdolna hangsúlyozta: az Agórát építő városok közel 5 milliárd forinttal toldották meg a támogatást, ami szavai szerint "önmagában is igazolja a közösségek és a kultúra fontosságát a városok életében". Kaposvár, Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Tatabánya, Szekszárd, Szolnok, Nyíregyháza, Győr, Szeged, Debrecen, Veszprém és Kecskemét után már csak a szombathelyi Agóra vár az átadásra.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu