Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Závogyán: kiemelkedő kezdeményezés a Pajtaszínház

2016. November 08. 14:05
Závogyán: kiemelkedő kezdeményezés a Pajtaszínház

A Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Teátrumi Társaság segítségével valósította meg tavaly ősszel a Pajtaszínház mintaprojektet, melynek második felvonása is megkezdődött. Keretében már 19 megyében indítják el az amatőr színjátszóköröket.

A mintaprojekt célja, hogy újraélessze a vidéki amatőr színjátszás hagyományait, a színjátszókörökben a Magyar Teátrumi Társaság tagjai nyújtják a szakmai segítséget. A projekt zárásaként az egyes csoportok egy-egy előadásrészletet állítanak majd színpadra, amit január végén mutatnak be a Nemzeti Színházban. Závogyán Magdolna, kultúráért felelős helyettes államtitkár adott interjút a projektről, melyben kiemelte, hogy példátlan összefogás valósult meg a színházak és a települések között.

 

Kiemelkedő eredményeket ért el a Pajtaszínház mintaprojekt

 

"Közös összefogásra van szükség, hogy mind a 19 megyében elindíthassuk a projektet a második Pajtaszínház sorozatban. Szerintem a következő lépés már az, hogy  Kárpát-medence szinten is elindítsuk a programot, a mintaprojekt ekkor fog kiteljesedni. A tapaszalatok alapján mélyebb társadalmi rétegeket tudunk megszólítani, és szervesen visszaállítani azt a gondolkodásmódot, azt a fajta település értékrendet és létet, amelyet a helyi lakosok egy közösségben megtudnak élni, akár egy színjátszókörben, akár egy olvasókörben" - fogalmazott az államtitkár.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu