Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

VII. Muzsika Hídja Fesztivál

2016. augusztus 23. 09:06
VII. Muzsika Hídja Fesztivál

Immár hetedik alkalommal került megrendezésre a nemzetközi kórus fesztivál, melynek célja, hogy a zene és a kóruséneklés segítségével hidat képezzen az ázsiai és európai kultúra között. 

A fesztivál nem csak hidat képez két kultúra között, hanem a magyar Kodály-módszert is népszerűsíti. A megrendezett kórusversenyen tíz csoport indul, míg a hangszeresversenyt öt kategóriában hirdették meg, a fesztiválon magyar és kínai csapatok indultak. A rendezvényen beszédet mondott Dr. Ábrahám Mariann, az Európai Zongoratanárok magyarországi szekciójának vezetője, valamint a Muzsika Hídja Fesztivál Hangszeres verseny zsűrijének elnöke.

 

"Ez a fesztivál azért is különleges, mert két ország kultúráját, magatartását láthattuk, hallhattuk dióhéjban, kívánom mindenkinek, hogy gazdagodjék általa"

 

Michalis Patseas karnagy, a Muzsika Hídja Fesztivál művészeti vezetője, a Görög Kodály Konzervatórium és Intézet igazgatója, a Kórusfesztivál zsűrijének elnöke beszédésen a fesztivál jelentőségét hangsúlyozta. "A kultúra, a zene egyesíti minket. Itt állva, ebben a csodálatos teremben, melyet Liszt, Bartók és Kodály valamikor jelenléte dicsőít meg, mi is ezt az egyesítő erőt keressük. Nagyjainkhoz képest kicsinek érezzük magunkat, de példájuk bátorít is minket, hogy jobbak legyünk. Jobb zenészek, és jobb emberek."

 

 

Michalis Patseas köszöntő beszéde

 

Végül Pető Ernő beszéde zárta a rendezvényt, aki a ChinaCham Magyar-Kínai gazdasági kamara elnöke és a Muzsika Hídja Fesztivál elnöke. Megköszönte az ádaozatos munkát, amely lehetővé tette, hogy a fesztivál idén már hetedik alkalommal kerülhetett megrendezésre.

 

Pető Ernő záróbeszéde

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu