Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.11.18. - szombat, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Vidnyánszky: mindenki egy kicsit magáénak kell, hogy érezze ezt a házat

Vidnyánszky: mindenki egy kicsit magáénak kell, hogy érezze ezt a házat

Áprilisban a világelit színházai képviseltetik magukat a nemzetiben, ma pedig a Pajtaszínház program amatőr művészei - fogalmazta meg a Nemzeti Színház mai ars poeticáját igazgatója.

Január 23-24-én, a magyar kultúra napja alkalmából a Pajtaszínház programban részt vevő 24 amatőr színjátszó csoport díszbemutatóit láthatta a közönség a Nemzeti Színház stúdiószínpadain. A komplex művészeti és közösségi tanulási alkalmakat nyújtó, közösségépítő program keretében a csoportok az elmúlt hónapok során egy-egy előadást állítottak színpadra. A produkciók között éppúgy található népszínmű, iskoladráma, mint zenés játék vagy kortárs dráma, s megvalósításuk módja is széles palettán mozog. A Pajtaszínház program részben arra világít rá, hogy a színjátszás az egyéni önkifejezés bárki számára elérhető formája, másrészt a közösségre nézve is pozitív hozadékai vannak. Sőt bemutatja: a színházi élet a nagyvárosokon kívül is virágozhat.

 
Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója a sajtótájékoztatón beszél


Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, örömét fejezte ki, hogy ennek a programnak a házigazdái lehetnek, egyúttal leszögezte: a Nemzeti az egész nemzet színháza, nem pusztán egy társulaté. Mindenki egy kicsit magáénak kell, hogy érezze ezt a házat, ennek jegyében cselekszenek immár két esztendeje - szögezte le az igazgató. Ebbe a koncepcióba illeszkedik a Pajtaszínház program is, melynek gálája méltó kultúra napi megemlékezés a Nemzeti számára - mondta Vidnyánszky.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu