Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.24. - Wednesday, György napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Van igény a kulturális közmunkaprogramra - interjú Závogyán Magdolnával

2013. November 09. 18:16
Van igény a kulturális közmunkaprogramra - interjú Závogyán Magdolnával

A Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, Závogyán Magdolna a napokban indult foglalkoztatottságot növelő, országos Kulturális Közfoglalkoztatási Programról nyilatkozott.A Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója, Závogyán Magdolna interjújaA Nemzeti Művelődési Intézet a tavalyi év őszén gondolta azt, hogy valamilyen módon a halmozottan hátrányos településeken megoldást nyújt, amelyeken már sem könyvtár, sem művelődési intézet nem működik és az önkormányzatnál sincs olyan szakember, aki a közösségi kohéziót erősítené. A kulturális közmunka program kapcsán jött az ötlet, hogy dolgozzunk ki egy olyan anyagot, amely tekintetében a közművelődési szakemberekkel, egyfajta módszertani ajánlás segítségével közmunkások vonhatóak be egy közösségfejlesztési folyamatba - fejtette ki a főigazgató asszony.

 Závogyán Magdolna, a Nemzeti Művelődési Intézet főigazgatója

Országos Kulturális Közfoglalkoztatási Program indult - erről tartottak sajtótájékoztatót a Nemzeti Művelődési Intézetben


2013.januárjában indult el az igényfelmérés, amelynek keretében 15 ezer szervezetet szólítottak meg a kulturális közmunka program kapcsán. "A visszajelzésekből egyértelműen  bebizonyosodott az, hogy az ilyen típusú közmunka programra igenis szükség van" - mondta Závogyán Magdolna, majd hozzátette: 2013.márciusában megkerestük a Belügyminisztériumot és kértük segítségüket. A minisztérium nagyon nyitott volt és a Kulturális Államtitkársággal együttműködve november 1-én elindulhatott a program és 2014.április 30-ig tart, de várhatóan folytatódni fog.

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu