Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Uniós pályázat támogatja a kulturális alapellátást

2016. February 15. 10:56
Uniós pályázat támogatja a kulturális alapellátást

A pályázati programot Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, és Závogyán Magdolna helyettes államtitkár mutatta be sajtótájékoztatón.


A pályázat bemutató sajtóeseményén Dr. Hoppál Péter a 2014-2020 között tartó uniós fejlesztési ciklus első jelentős kulturális fejlesztési programjának nevezte a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás programot. A 3 milliárd forintos kerettel rendelkező pályázatot a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár közös konzorciuma bonyolítja le. Olyan módszertani csomagokat hoznak majd létre, melyek segítenek a helyi közösségfejlesztő programok megteremtésében, ám egyúttal az augusztusban kiírásra kerülő, 32 milliárd forrást biztosító területi operatív programok (TOP) megpályázását is segítik.Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára


Závogyán Magdolna úgy véli, a módszertani segítségnyújtást biztosító program a megyei és települési értéktárakkal, és a Kulturális Közfoglalkoztatási Programmal kiegészülve a kulturális alapellátás fontos pillére lesz. Cselekvő közösségek program missziója, hogy általa aktív közösségek szülessenek, melyek a helyi értékekre építve pezsgő kulturális-szellemi életet teremthetnek. Ennek érdekében konkrét cél, hogy mintegy 300 településen induljon be közösségfejlesztő tevékenység.


NMI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu