Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.24. - Sunday, Gellért napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Új megbízott főigazgató az NMI élén

2016. July 06. 09:48
Új megbízott főigazgató az NMI élén

2016. július 1-től új megbízott főigazgatója van a Nemzeti Művelődési Intézetnek. Závogyán Magdolna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság helyettes-államtitkára nevezte ki Kárpáti Árpádot az NMi élére.

Június 27-én kapta a megbízást Kárpáti, aki 2014 óta az NMI vezető munkatársa, majd 2015. március 1-től mostanáig az intézmény szakmai igazgatója volt. Szakmai pályafutását 15 évvel ezelőtt, a pécsváradi művelődési központban kezdte, majd Pécsett és Baranya megyében volt ifjúsági referens és szakmai vezető. Számos helyi, országos és nemzetközi projekt fűződik a nevéhez, valamint több hazai és nemzetközi támogatási rendszernek volt előkészítője és döntéshozója. Kárpáti Árpád


Kárpáti Árpád, az NMI új megbízott főigazgatója

 

A Nemzeti Művelődési Intézet 2013-ban kezdte meg működését, jogelődjei között található a Népművelési Intézet, az Országos Közművelődési Központ és a Művelődéskutató Intézet, valamint a Magyar Művelődési Intézet. Az NMI alapfeladata a magyar közművelődés, közösségi művelődés sikeres és eredményes társadalmi szerepvállalása érdekében végzett fejlesztési, innovációs és szolgáltatási tevékenység.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu