Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Új lendületet kaphat a falusi színjátszás - interjú Polyák Alberttel (NMI)

2015. June 08. 14:16
Új lendületet kaphat a falusi színjátszás - interjú Polyák Alberttel (NMI)

Elindult a Pajtaszínház projekt, amelynek kapcsán Polyák Albertet, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatóját kérdeztük.

Interjú Polyák Alberttel, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatójával

 A Nemzeti Művelődési Intézet a Kulturális Államtitkárság háttérinzétményeként kettős feladata van. Az egyik nyilván az, hogy a művelődéspolitikai  és szakmapolitikai célkitűzéseket segítse, a másik fontos feladat pedig a területi ellátás. Ez azt jelenti, hogy Magyarország minden településén, illetve a határon túli, magyarok lakta településeken is segítjük azt, hogy az ott élő emberek jól érezzék magukat. Bár kulturális intézmény vagyunk, de tágan értelmezzük a kultúrát és szélesebb tevékenységi kört végzünk, hiszen társadalomfejlesztésben, gazdaságfejlesztésben is gondolkodunk - kezdte interjúját Polyák Albert.

 

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója

 

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója mutatta be a Pajtaszínház Mintaprojektet
A most útjára indított Pajtaszínház projekttel kapcsolatban elmondta: Az amatőr színházi mozgalom az elmúlt évszázadokban bizonyította, hogy igenis jelentős közösségformáló ereje van. Ezt a fonalat vettük újra elő és segítjük azokat a településeket, ahol már volt hagyománya az amatőr színjátszó mozgalomnak, és ahol szeretnének változtatni saját életükön. Most 6 megyében, 24 településen indul el a Pajtaszínház mintaprogram, a Magyar Teátrumi Társasággal együttműködve. Az NMI többek között a színház működéséhez, és a bemutatóhoz szükséges technikai feltételek előteremtésében tud közreműködni, a Magyar Teátrumi Társaság pedig egy olyan színházban, művészetekben, rendezésben járatos szakembert tud adni, aki a helyi szakmai segítő munkáját segíti majd a program alatt - ismertette.

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu