Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.02.08. - szerda, Aranka napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Új kiállítás nyílik Szentendrén

2017. június 15. 19:30
Új kiállítás nyílik Szentendrén

Idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját a Skanzen, ahol ez alkalomból számos meglepetéssel várják az érdeklődőket. 

 

Június 12.-én megnyitotta kapuit a szentendrei Skanzen Hé 67! címmel. A tárlat a Szabadtéri Néprajzi Múzeum létrejöttét eleveníti fel a közönség számára. Az érdeklődők számos dolgot megismerhetnek, mint például a népi építészetet, a mezővárosok társadalmát, a lakáskultúrát, de népi hagyományokat is. 

 
Szentendrei Skanzen
Új kiállítás nyílik Szentendrén

Az intézményt még 1967-ben hozták létre, mostanra egyre jobban kibővült. Jelenleg mintegy 46 hektár területet foglal el és számos tájegység életét mutatja be képekkel, épületekkel és berendezésekkel. A Magtár épületében egy installáció is megtekinthető, mely három témát helyez középpontba: a gyorsuló világot, a fogyasztást, valamint az ideálkép megváltozását. A cél, hogy a látogató érezze a főváros és vidék között kialakult különbséget.

Különféle tárgyak is megjelennek, melyek a 1967-es évek Magyarországát idézek. Ekkor jelent meg a Coca-Cola hazánkban, illetve Örkény István Tóték című regénye is. Aki szeretne visszamenni az időbe, hogy megismerje a korszakot, annak érdemes ellátogatni a Skanzen kiállítására, amely egészen 2018 végéig várja az érdeklődőket.


N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu