Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.14. - Friday, Vazul napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Több vidéki helyszínt emelnek ki az idei Múzeumok Éjszakáján

2014. June 16. 10:42
Több vidéki helyszínt emelnek ki az idei Múzeumok Éjszakáján

Ebben az évben június 21-én rendezik meg a programot, a fővárosban tizenkettedik még vidéken tizedik alkalommal. Az érdeklődőket Magyarország több mint 300 múzeuma és kiállítóhelye várja.

 A kecskeméti Cifrapalotában tartandó sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára, Hammerstein Judit elmondta, hogy ebben az évben a vidéki helyszínek kerülnek a középpontba. Arról is beszámolt többek között, hogy a nemrégiben átalakult vidéki kulturális intézményrendszer egyik célja az volt, hogy megerősítse a kötődést és a helyi értékek őrzését. A helyettes államtitkár úgy véli, hogy a Múzeumok Éjszakája lehetőséget ad az együttműködésre.

 

 

 

Ebben az évben a vidéki helyszínekre

fektetik a hangsúlyt a Múzeumok éjszakáján

 

 

 

 Az idei évben több vidéki város is kiemelt szerephez jut, mint például Kecskemét, Pécs, Sátoraljaújhely, Sárospatak vagy Hatvan-Gyöngyös. Hammerstein Judit a sajtótájékoztatón azt is elárulta, hogy a rendezvény költsége összesen 40 millió forint. A programban egyébként sok civil szervezet is részt vesz. A tavalyi év igen sikeres volt, ugyanis 356 ezer ember látogatott el a Múzeumok éjszakájára.

 

 

 

N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu