Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Több új produkcióval készül a pécsi Bóbita Bábszínház

2022. August 15. 10:00
Több új produkcióval készül a pécsi Bóbita Bábszínház

A pécsi Bóbita Bábszínházban négy bemutatóval és egy felújított produkcióval készülnek a 2022 szeptemberi évadra.

A több mint hatvan éves Bóbita Bábszínház szeptember 3-án kezdi új évadát, ahova négy bemutatóval és egy felújított produkcióval készülnek.

 

A bábszínház mellett kézműves foglalkozásokat is tartanak a gyerekeknek

A 4 éven felülieket szólítják meg az Esti mese című produkcióra Markó Róbert rendezésében. A színdarab középpontjában az esténként édesapja meséit hallgató Bóbita áll. A darab szereplői között Mag Eszter, Arató Máté, Várnagy Kinga és Czéh Dániel szórakoztatja majd a kicsiket.

 

Novembertől látható a 3-6 éveseknek szóló Répamesék, amelyben Czéh Dániel és Mag Eszter szerepel. Szintén ebben a hónapban Az elveszett szaloncukor felújított változatát tekinthetik meg a nézők, mely elsősorban a négy éven felülieknek szól.

 

Következő év márciusában az öt éven felüliek Varsányi Péter rendezésében a Kacor királyt nézhetik meg.

 

A legkisebbekre is gondolnak, így várhatóan áprilistól a 3 évesek legnagyobb örömére a Hancuka-pacuka című darabot láthatják a gyerekek.

 

A műsoron tartott előadások között lesz a többi között az előző évadban nagy sikerrel bemutatott Háry János; Torzonborzt két produkcióban is láthatja a közönség, ahogy Holle anyó, Hamupipő történetei is megelevenednek, a csecsemőszínházi produkciók közül pedig is további hat darab kerül ismét színpadra.

 

A bábszínház az előadások mellett óvodásoknak és iskolásoknak kézműves és bábkészítő foglalkozásokat, összművészeti előadásokat, szabadtéri játékokat kínál, továbbá az ifjúsági és a felnőtt korosztályt foglalkoztató témákat bemutató programokat is tart.

 

BG

Forrás: MTI

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu