Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.23. - Tuesday, Lenke napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Tanyasi termékeket árusítanak a 220 millióból megújult Belvárosi piacon

2014. May 14. 14:01
Tanyasi termékeket árusítanak a  220 millióból megújult Belvárosi piacon

Megújult a Belvárosi piac (korábi nevén Hold utcai Piac), amely Budapest egyetlen a hét hat napján tanyasi termékeket árusító piaca.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a TV2 reggeli műsorában a megújult Hold utcai piacról beszélt

 

Rogán Antal, Fazekas Sándor, termelői piac
Hold utcai vásárcsarnokot 220 millió forintból - teljes egészében nemzeti forrásból - újította fel az önkormányzat. A korszerűsítés célja, hogy elősegítsék a vidéki és tanyasi termelők termékeinek piacra jutását, és hogy friss, garantáltan jó minőségű magyar termékhez juthassanak a belvárosi lakók is. Az átadón részt vett Mezőszentgyörgyi Dávid, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatója, Rogán Antal és dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is. 

"A Vidékfejlesztési Minisztérium és az V.kerületi önkormányzat együttműködésének köszönhetően egy újabb lehetőséggel gazdagodtak a vásárlók és újabb lehetőséget kaptak a tanyasi termékeket, kézműves termékeket előállítók is" - mondta köszöntő beszédében Fazekas Sándor. 

Belvárosi Piac, beruházás, magyar érték

A miniszter hozzátette: Bízom benne, hogy ez a program folytatódni fog! A megyeszékhelyeken és több városban is arra készülünk, hogy minél több ilyen árusító hely legyen és ezt a kormány a jövőben is kiemelten fogja támogatni.

Rogán Antal V.kerületi polgármester is köszöntő mondott az ünnepélyes átadón, melyben megköszönte a minisztériumnak a támogatást. Megerősítette: a nívós belvárosi piac magyar termékek értékesítésére szakosodik, emellett fontosnak tartja, hogy egy történelmi értéket is megőriztek az épülettel. A megnyitón egy együttműködési megállapodás aláírására is sor került  az V.kerületi önkormányzat és a Vidékfejlesztési Minisztérium között a Belvárosi Piac kapcsán.

 

 

Átadták a főváros első, tanyasi termékeket árusító piacát

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu