Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.07.14. - kedd, &Őrs napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Színházra nevelik a babákat Kispesten

2016. március 03. 14:20
Színházra nevelik a babákat Kispesten

Csóka Eszter a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatához kapcsolódó „Szakmai innovációs pályázat” pályázat győztese mutatta be a Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO) babaszínház programját, a BABA Art-ot.

A Baba Art 2012-ben indult NKA-támogatással, és azóta 27 előadáson majd 2000 néző fordult meg a náluk Kispesten. A 4 éves kor alatti gyermekek számára szerveznek "színházi" előadásokat, az oszág összes bábszínházával kapcsolatban állnak, és hívják meg a legjobb babaelőadásokat. A gyermekek itt először találkozhatnak előadásokkal, ahol lépésről lépésre megismerhetik a műfaj alapjait. Csóka Eszter fontosnak tartja, hogy a családi szokások közé az állatkert, a bevásárlás és a játszóházak mellett a színházba járás szokása is kialakuljon, és családi élménnyé váljék. Úgy véli, azok, akik már kisgyermekkorban találkoznak a műfajjal, másfajta attitűddel fognak ülni a színházban felnőttként.Csóka Eszter mutatja be a nyertes programot


A KMO-ban a babák köré rengeteg programot szerveznek, kiemelt "célcsoportként" tekintenek a kicsikre. A programba nem csak a kicsiknek szóló előadások tartoznak bele, de játszóházak, könyves-irodalmi témák, sőt képzőművészeti elemek is. Valójában összművészeti programról beszélhetünk - mondta el Csóka Eszter.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu