Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.12.09. - Saturday, Natália napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Szent Márton Konferencia - a szellemi hagyaték mai örökösei

2016. October 14. 04:00
Szent Márton Konferencia - a szellemi hagyaték mai örökösei

A Nemzeti Művelődési Intézet és a Szent Márton Európai Kulturális Útvonal Magyarországi Tanácsa közösen szervezte a konferenciát szeptember 29. és október 1. között. A Közösségteremtő Szent Márton konferenciának a Szombathelyi Képtár adott otthont. 

A tanácskozás megkezdése előtt tartott zártkörű közgyűlést a Szent Márton Kulturális Központok Európai Hálózata, majd az NMI szakmai igazgatója, Hegedűs Katalin és Prof. Dr. Vig Károly, a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum tudományos igazgatóhelyettese köszöntötte a megjelenteket. A háromnapos konferencia keretében magyar és külföldi előadók bevált közösségfejlesztő gyakorlatokról, külföldi kezdeményezésekről, más kultúrális útvonalakról tartottak prezentációt. A Nemzeti Művelődési Intézet szorosan együttműködött a konferencia megrendezésében, hogy felderíthesse azokat a civil szerveződéseket, amelyek viselik Szent Márton nevét, vagy tevékenységükben követik az ő példáját.

 

 

 Kárpáti Árpád

Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója

  

A köszöntők sorát Kárpáti Árpád is, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója zárta, melyben kiemelte, hogy 2013. április óta az intézmény látja el az Európai Kulturális Utak magyarországi részvételének szakmai koordinációját. Beszámolt arról, hogy többcélú felmérést készítenek, hogy megismerjenek olyan gyakorlatokat, amelyek országos, sőt nemzetközi szinten is adaptálhatók.Éles Krisztina, az NMI Vas Megyei Irodájának irodavezetője beszámolt a felmérések eddigi eredményeiről is, míg Kopasz Károlyné, az NMI Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Irodájának irodavezető-helyettese a Váci Egyházmegye példaadó segítő-közösségi kezdeményezéseiből mutatott be egy válogatást.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu