Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Szakmai megújulás a Nemzeti Művelődési Intézettel - Debrecenbe érkezett az országos konferencia-sorozat

2013. May 08. 22:29
Szakmai megújulás a Nemzeti Művelődési Intézettel - Debrecenbe érkezett az országos konferencia-sorozat
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma háttérintézményeként működő Nemzeti Művelődési Intézet 2013. május 8-án Debrecenben, a Debreceni Művelődési Központban országos konferencia-sorozat 7. állomásaként "Szakmai megújulás a Nemzeti Művelődési Intézettel - új irányok és tartalmak a közösségi művelődésben" címmel konferenciát rendezett.

Az eseményre Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye közművelődési szakembereit, kulturális civil közösségek vezetőit, az önkormányzatok kulturális szakembereit és a gazdasági élet szereplőit is szeretettel várták.  A konferenciát Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg.A konferenciát Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára nyitotta meg

„A kormány a kulturális rendszerváltoztatás részeként az elmúlt években a közművelődési állami intézményhálózatot is átszervezte. Az új megyei feladatellátó rendszer a közösségek segítését tekinti elsődleges céljának.” – mondta a kultúráért felelős államtitkár, aki emlékeztetett a települési önkormányzatok most visszakapták a múzeumokat, megemlítve például a debreceni Déri Múzeumot is.

Halász János,

Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Debreceni Művelődési Központban


Ezt követően Závogyán Magdolna főigazgató tartott előadást a megjelenteknek "A Nemzeti Múvelődési Intézet átszervezésének a hatása a közösségi művelődésre - új irányok és tartalmak" címmel. A Mintamenza Programról is hallhattak a jelen lévők Prohászka Bélától, a közétkeztetési mintaprogram szakmai vezetőjétől.


Debrecen

"Szakmai megújulás a Nemzeti Művelődési Intézettel - új irányok és tartalmak a közösségi művelődésben" címmel rendeztek Debrecenben konferenciát


Az IPOSZ elnöke, Németh László a stratégiai partnerségi együttműködésről beszélt a Nemzeti Művelődési Inzézet és az Ipartestületek Országos Szövetsége között. Tóth Attila, Hajdú-Bihar megyei alelnök, a prém-nyúl projekt vezetője pedig "Munkahelyteremtés prém-nyúl programmal Hajdú-Bihar megyében" című előadásában mesélt a nagyszabűsú mintaprojektről.


MCOnet
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu