Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Szabadtéri programokkal indul újra az Óbudai Társaskör

2021. June 14. 09:55
Szabadtéri programokkal indul újra az Óbudai Társaskör

Július 9-én szabadtéri programokkal indítják újra az Óbudai Társaskört. A programsorozatot a Budapesti Vonósok háromnapos sorozatával nyitják meg, majd koncertekkel és zenés összeállításokkal várják a közönséget.

Hosszú ideig tartó zárást követően, Vass Lajos igazgató vezetésével nyitja meg kapuit az Óbudai Társaskör. Az Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat idén januárban bízta meg 5 évre szóló vezetői kinevezéssel Vass Lajost, a Szolnoki Szigligeti Színház korábbi igazgatóját, a Magyar Állami Operaház 2006 és 2010 közötti főigazgatóját. Januárban még nehezen lehetett tervezni a járványhelyzet miatt, de a korlátozások feloldásával, pezsgő kulturális életre lehet számítani.

 

Koncerteket adnak 

 

Egyedi vonalat képviselnek majd a nyári előadások. Az Árpád híd tövében, a Korona tér, Kiskorona utca és a Mókus utcával határolt tömb ad otthon az Óbudai Társaskörnek, melynek épülete, kertje, minden négyzetmétere alkalmas társas összejövetelekre. Az Óbudai Nyár kínálatában a Kiskorona7 zárt kertjében személyes közelségbe engedik a művészt és a közönséget.

 

A Budapesti Vonósok Fesztivál elnevezésű háromnapos programsorozattal kezdődik meg a fesztiválszezon, melynek vendégei között szerepel a Momentán Társulat, Farkas Gábor zongoraművész, Szakcsi Lakatos Béla és Kőszegi Imre, Lakner Tamás, valamint Eredics Salamon. A nyitófesztivál házigazdája Bolla Milán lesz.

 

A Kiskorona7-ben július 17-én kezdődnek el a Kerti Koncertek egy Seres Rezső-esttel, Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar közreműködésével.

 

A Kiskorona7 kertjébe július 22-én érkezik meg a Sárik Péter Trió X Beethoven című koncertműsorával, másnap pedig Bősze Ádám tart előadást Pikk dáma – a zenetörténet legjobb kártyajátékai címmel.

 

Július 24-én Darvas Ferenc régi dalokkal, slágerekkel és történetekkel szórakoztatja a közönséget, majd július 28-án Dés László zeneszerző, érdemes művész tartja meg előadását.

 

A programsorozatot július 29-én, az Anima Musicae Kamarazenekar koncertje zárja. Az Álmodozó nyári éjjel című műsorban felcsendülnek Mendelssohn, Mozart, Wolf és Suk művei, valamint közreműködik Horgas Eszter fuvolaművész és Polónyi Ágnes hárfaművész.

 

A programsorozatra a jegyértékesítés július 15-én kezdődik.

 

BG

Forrás: MTI, Óbudai Társaskör honlapja

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu