Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Sikerre van ítélve a médiaműhely-program

2016. April 07. 15:26
Sikerre van ítélve a médiaműhely-program

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a Közösségi mozi és médiaműhely most induló programjáról mondott néhány szót kameránk előtt.

A közösségi filmnézés még természetes tevékenység volt néhány évtizeddel ezelőtt, ám a digitális, internetes világ, melyen keresztül ma már minden elérhető, ezeket a közösségeket végleg felbomlasztotta - mondta az államtitkát. Miközben nagyon fontos lenne, hogy saját társadalmi kérdéseinkre a művészet eszközeivel is keressük a választ - tette hozzá. Ez a program, amely ezt a célt tűzi ki célú: két legyet üt egycsapásra - véli a politikus -, egyfelől értő módon dolgozná fel a magyar művészfilmek fontos szegmensét, másfelől aktivizálja a fiatalokat, hogy kifejezzék magukat filmes eszközökkel.


 
Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az MCOnet kamerája előtt


Nem csak a jövő mozinéző generációját segítjük ezzel kialakulni, de könnyen lehet, hogy a filmkészítőkét is - jelentette ki az államtitkár, majd még hozzátette: véleménye szerint a Nemzeti Művelődési Intézet programja sikerre van ítélve.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu