Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Rendhagyó módon készülnek a Fülesbagolyra

2021. April 12. 11:28
Rendhagyó módon készülnek a Fülesbagolyra

A Fülesbagoly Tehetségkutatót idén is megrendezik, a szervezők már készülnek rá. A pandémia miatt még az online térben és közönség nélküli zsűrizésre készülnek és értékes, a koncertmentes időszakhoz igazodó nyereményekkel díjazzák majd a legjobbakat.  

A Fülesbagoly Tehetségkutató 2017-ben indult Martonvásáron, három helyszínen tartják majd a zenei vetélkedőt. Egy debreceni, egy martonvásári és egy budapesti helyszínnel készülnek a szervezők. A legjobbak értékes díjakkal gazdagodhatnak. A hagyományos tárgyjutalmakon, fesztiválfellépési lehetőségeken túl workshopokon való részvétellel, oktatásokkal lehetnek gazdagabbak a zenészek. Videóforgatás, online koncertek, közösségi média felületek optimalizálása is vár a nyertesekre, illetve ismert zenei előadók tartanak majd nekik kurzusokat.  

 

Az első döntő május kilencedikén lesz Debrecenben, addig ugyan még lehetnek változások a járványügyi intézkedéseket tekintve, de mindenképpen közönség nélkül tartják majd meg a debreceni Nagyerdei Víztorony kerthelyiségében. A résztvevők a járványügyi szabályokat betartják majd.  

 

Nincs műfaji megkötés

 

Nem találkoznak egymással a zenekarok és közönség sem lesz, online lehet követni az eseményeket. A nagyjából negyedórás darabokat a jelentkezők a zsűri előtt prezentálhatják majd. Az eredményeket is a virtuális térben teszik közzé. 

 

A budapesti döntőre július 11-én kerül sor a tervek szerint a Kobuci Kertben, Martonvásáron pedig szeptember 11-én ad otthont az eseménynek a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ. Bárki jelentkezhet műfaji megkötés nélkül az egymástól független tehetségkutatókra, akár határon túli indulókat is várnak. Ide kattintva érhető el bővebb információ. 

 

Mint ahogy a szervezők írják, megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót; a három győztes előadó részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató nagydöntőjében.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu