Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.13. - Thursday, Antal, Anett napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Prohászka Béla: A kultúra és a gasztronómia elválaszthatatlan

2013. May 13. 11:01
Prohászka Béla: A kultúra és a gasztronómia elválaszthatatlan
Prohászka Béla, a Mintamenza Program szakmai vezetője is meghívást kapott a Nemzeti Művelődési Intézet által szervezett "Szakmai megújulás a Nemzeti Művelődési Intézettel - új irányok és tartalmak a közösségi művelődésben" című konferenciára.

Prohászka Béla, a  Complete-Food ügyvezető igazgatója előadásában ismertette a Mintamenza egészség-, társadalomfejlesztő programot,  melynek célja az egészségesebb, korszerű táplálkozás kialakítása, a közétkeztetés  megújítása.


Prohászka Béla, a Mintamenza Program szakmai vezetője is előadást tartott

"A közétkeztetésben ma Magyarországon megközelítőleg 700 milliárd forintot használnak föl, amelynek egy részét a fogyasztók (a szülők) fedezik. Fontos, hogy ez a pénz itthon maradjon, ne idegen alapanyagokra költsük, hanem magyar, egészséges alapanyagokra" - hangzott el.

Prohászka Béla,

Prohászka Béla szerint a kultúra és a gasztronómia elválaszthatatlan - hangzott el Debrecenben


A kultúra és a gasztronómia elválaszthatatlan a számomra - kezdte munkatársunknak adott interjúját a Mintamenza Program szakmai vezetője, aki szerint egy ételt kulturális közegben elfogyasztani az egyik legnagyobb élmény.Interjú Prohászka Béla Venesz díjas mesterszakáccsal


Megtudtuk: Závogyán Magdolna főigazgatótól azt kérte, hogy egy olyan mintaprogramot állítsanak össze közösen, ami a gasztronómiával és a népzenével kapcsolódik össze, majd később a komolyzenével is. "Szerintem ez egy fantasztikus lehetőség arra, hogy megmutassuk, micsoda gasztronómiai és zenei kulturális érték van Magyarországon" - tette hozzá Prohászka Béla.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu