Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Polyák Albert a filmművészet felé nyit

2016. February 19. 09:56
Polyák Albert a filmművészet felé nyit

A harminc éves Magyar Filmklubok és Filmbarátok Szövetségének Pesti Vigadóban tartott jubileumi rendezvényén, február 16-án a Nemzeti Művelődési Intézet vezetője is felszólalt: országszerte filmklubok alapjait rakják le az NMI szervezésében.

A mintegy százötven fős közönség előtt tartott ünnepség záró előadásában a főigazgató elmondta: a Nemzeti Művelődési Intézet 19 megyében induló modellkísérlete valójában olyan filmklubok létrejöttét alapozza meg, melybe nem csak a „jó gyerekeket”, s a problémamentes fiatalokat várják. A kisebb-nagyobb településeken a városrészek azon fiataljait igyekeznek elérni, akik valamely, őket érintő probléma közösségi megoldásához használhatják majd a dokumentumfilmeket és művészfilmeket. A Film és közösség címmel tartott rövid expozéban a megbízott főigazgató kiemelte: az NMI jól működő megyei hálózatával, több mint 2000 településen jelen lévő közfoglalkoztatottjával segíteni tud a filmművészet és filmklub mozgalom megmaradásában, erősödésében.Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója a filmes rendezvényen


A rendezvényen a résztvevők kerekasztal-beszélgetést hallhattak előadóművészetek akadálymentesítéséről, mely elsősorban a látássérültek segítését célozta. „Ne értelmezz, csak láttass” magyarázta Oláh Klaudia az audio-narrátorok feladatát. Tóth Cecília a Pesti Magyar Színház társadalmi felelősségvállalás felelőse is jelezte a színházukban ezt célzó történt erőfeszítéseket. Sára Sándor az est fővédnöke az est végén bizakodva búcsúzott a filmbarátoktól: „Vagyunk még, akik hisznek a filmklubokban”.


Nemzeti Művelődési Intézet / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu