Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.16. - Tuesday, Csongor napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Pécs a fényszőnyegfestők városa lesz

2021. March 22. 15:20
Pécs a fényszőnyegfestők városa lesz

Pályázatot írt ki a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécsen, a PTE művészeti karának hallgatói jelentkezhetnek a felhívásra. A júliusban megrendezendő Zsolnay Fényfesztiválra várják az egyetem legjobb fényfestőit. A győztes munkája a fő attrakciónak számító elemként jelenhet meg. 

Fényszőnyegfestő című pályázatát a Pécsi Tudományegyetem művészeti karos hallgatói közt hirdette meg a ZSÖK. A pályázatokat március 22-től május elsejéig várják a szervezők. A győztes a Janus Pannonius utcát és a környező házfalakat világíthatja meg alkotásával. Az első három helyezett százezer forintos pénzjutalmat is kap. 

 

Ez a szakasz a Zsolnay Fényfesztivál legközkedveltebb produkciója, a fénykörútra vetített Fényszőnyeg nevet viseli. Rendkívül intenzív élményként írja le a ZSÖK az utcakőre történő fényfestést, amely kétségkívül látványos eleme a pécsi fesztiválnak.  

 

A PNSZ épülete a tavalyi fényfesztiválon

 

A Fényszőnyeget idén biztosan a művészeti karos hallgatók egyike tervezheti meg. A ZSÖK támogatja a kollaborációkat, külön örülnek neki, ha más-más szakokról is bevonnak diáktársakat a projektekbe az intézményen belül. Közleményükben említik, hogy az elbírálásnál ráadásul előnyt élveznek azok a projektek, amelyek a vizuális alkotáshoz olyan zenei élményt kapcsolnak, melyet szintén a kar hallgatói hoznak létre. 

 

Egyelőre azt tervezik, hogy hagyományos úton rendezik meg a fesztivált július elseje és negyedike közt, de természetesen számolnak a lehetőséggel, hogy a járvány megfékezése érdekében nyáron még nem lesz lehetőség erre. Az online fesztivált is kilátásba helyezték, ahogy az időpont csúsztatását is. A fesztiválról és a pályázatról további információk érhetők el ide kattintva.  

 

 

M. A. 

Fotó: zsolnayfesztival.hu

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu