Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Öt nagyvárosban lép fel a Nemzeti Ifjúsági Kórus

2022. July 18. 15:05
Öt nagyvárosban lép fel a Nemzeti Ifjúsági Kórus

A Nemzeti Ifjúsági Kórus öt nagyvárosban lép fel, ahol megismerhetik a Kárpát-medence részeiből érkező énekeseket.

A Nemzeti Ifjúsági Kórus 2022.július 23-án szombaton Veszprémben, majd Kaposvárott, Pécsett, Budapesten és Kecskeméten lép fel. A közönség megismerheti a Kárpát-medence különböző részeiből érkező énekeseket.

 


Öt nagyvárosban lépnek fel

 

Az együttest Erdei Péter és Nemes László karnagyok vezetik, akik kiemelt figyelmet fordítanak a magyar kórusművészet értékeinek bemutatására, népszerűsítésére.

 

A Nemzeti Ifjúsági kórus eddigi 3 nyári programján összesen 90 énekes lépett fel, akiket a karnagyok választottak ki meghallgatások után.

 

A Nemzeti Ifjúsági Kórus célja, hogy a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának jegyében a nemzeti jelzőhöz méltó színvonalon mutassa be a 20-21. századi magyar kórusirodalom legjavát, a Kodály Zoltán nevével fémjelzett magas szintű zenei nevelés eredményeit, valamint közösségépítő erejét. A kórus repertoárjában 20. századi és mai magyar kompozíciók szerepelnek, közülük kettő az együttes felkérésére született.

 

Az első állomás július 23-án Veszprém lesz, majd július 24-én Kaposvár következik. A dunántúli helyszínek sorában július 25-én Pécs lesz az utolsó. Budapesten a Zeneakadémián lép fel az együttes július 27-én, majd az idei program a július 28-ai kecskeméti koncerttel zárul a Kodály Művészeti Fesztivál keretében.

 

Forrás: MTI, Filharmónia Magyarország

A képek illusztrációk

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu