Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Országszerte 'Kultúrházak éjjel-nappal' a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében

2014. February 22. 12:54
Országszerte 'Kultúrházak éjjel-nappal' a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében

Az ország több, mint 400 közösségi és művelődési házban rendezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozatot, ahol az érdeklődőket 1000 különböző program várja. 

                                          
                                       
                                      2014. február 28-án indul a Kultúrházak éjjel-nappal! ( Videó forrása: www.youtube.com )

Különleges rendezvénysorozatot indított el a Nemzeti Művelődési Intézet, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai háttérintézménye és két civil szervezet! Halász János, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára kihangsúlyozta: "A közösségi házak és a művelődési házak a kultúrházak nagyon fontos színterei. Fontos megmutatnunk azt, hogy azok az intézmények működnek, mert nagyon sok ember ellátogat, de még többen jöhetnek ezekbe az intézményekbe". A budapesti sajtótájékoztatón az államtitkár kiemelte, hogy a közösségi művelődés fontos változásokon ment keresztül, pl. teljesen újjászervezték az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai háttérintézményét, a Nemzeti Művelődési Intézetet, amely évi 1 milliárd forintos támogatásból működik. 

                                                   Halász János, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Nemzeti Művelődési Intézet 
                                             
                                                Halász János államtitkár szerint fontos a kulturális intézmények
megmutatása

A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma 8 millió forinttal támogatja. Az önkormányzatokon keresztül a kultúrházak közel 8 milliárd forintos támogatásban részesülnek, amelyek az év minden napján várják az oda látogatókat. A farsang utolsó hétvégéjén megrendezendő esemény főleg a kultúrházakra hívja fel a figyelmet, hogy látogatottságuk minden helyszínen növekedni tudjon és igyekeznek becsalni olyan embereket is a kultúrházakba, akik egyáltalán nem látogatnak művelődési intézményeket. A farsangnak köszönhetően különböző ehhez kapcsolódó programokon is részt vehetnek az érdeklődők. 


G.R. 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu