Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Őrizzük kultúrális értékeinket

2013. July 31. 17:09
Őrizzük kultúrális értékeinket
Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár vezetésével az Emberi Erőforrások Minisztériumában a 8 világörökségről volt szó.

Aggtelek is a világörökség része ( Videó forrása: www.youtube.com )

Hazánkban nyolc világörökségi helyszín található. Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj, az ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete, Pécs (Sopianae) ókeresztény temetője, Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj, a Budapest – a Duna-partok a Gellért- és a Várheggyel, a Budai Várnegyed és az Andrássy út, Hollókő Ófalu és környezete, valamint az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai. Ezeknek a helyszíneknek óvása és fejlesztése rendkívül fontos feladat.

Aggtelek a világörökség része

Aggtelek is a világörökség egy része

A szakmai találkozó célja, hogy a világörökség részei és helyszínei megfelelően legyenek gondozva. Ennek érdekében megállapodást kötöttek, hogy a szabályok le legyen fektetve. A kezelés alatt értendő a felújítás, fejlesztések, bemutatások és a szükséges helyreállítások is. A világörökségek óvása nagyon fontos, hiszen a jövő nemzedék nem ismerhetné meg ezeket a természeti csodákat, ha nem megfelelő védelmet kapnak.


N.N.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu