Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Orbán is tisztelgett Szent Márton emléke előtt

2016. November 11. 12:39
Orbán is tisztelgett Szent Márton emléke előtt

Szent Márton és Európa címmel, az Országházban megrendezett egyházi konferencián Orbán Viktor miniszterelnök is beszédet mondott, melyben kiemelte, hogy Szent Márton nem csak egy a szentek sorából a magyarok számára.

A legfőbb ok, hogy itt vagyok, hogy én is tisztelegjek Szent Márton elmlékezete előtt, akinek szellemi hagyatéka vitathatalanul szerves része a magyar kultúrának. Szent Márton nekünk nem csak egy a szentek sorában, hanem egy olyan személy, akinek a neve egybeforrt történelmünk két, egy időben lezajlott sorsordító eseményével: a kereszténység felvételével és a magyar állam megalapításával" - fogalmazott a kormányfő. Felidézte Szent Márton tetteit, melyben motivációt találhatunk arra, hogy mindig erőnk és lehetőségeink szerint kell segíteni a rászorulókat.

 

"Szent Márton a magyarok számára nem csupán egy a szentek sorában"

 

 

"A szentek legendái olyan iránytűk, tájékozódási pontok, amelyek segítik az embert eligazodni a mindennapok zűrzavarában. Szent Márton története a 21. században egy olyan mércét, követendő mintát ad nekünk, amelyet érdemes megfontolnunk. Adja a bátorság példáját a hitért folytatott harcban, az alázatét a hatalom gyakorlásában és a könyörületét a másik emberhez való fordulásban." A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Szent Márton születésének 1700. évfordulója alkalmából hirdette meg a Szent Márton-emlékévet, amelyhez a kormány is csatalakozott. 

 

/T.D.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu