Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.19. - Wednesday, Gyárfás napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Online órákat tart a Pécsi Balett

2021. February 15. 11:27
Online órákat tart a Pécsi Balett

Youtube videók közzétételével oktat a Pécsi Balett. A Legyél te is balerina című projekt kifejezetten a táncos lábú kislányokat célozza, de bárki által végezhető elemeket tartalmaznak a szettek. A videók ingyenesen nézhetők, így otthona kényelmében mindenki neves táncosokkal, koreográfusokkal és zenészekkel együtt gyakorolhat.  

Az online térben tanítják a legkisebbeket a Pécsi Balett művészei. A klasszikus balett alapjait sajátíthatja el az, aki a szombattól streamelt videókat megnézi. Az oktatás tematikusan zajlik a társulat tagjainak aktív közreműködésével. Tizenkét héten át jelentkeznek majd egy-egy videóval szombatonként, ezek később visszanézhetőek lesznek.  

 

Otthon is balettozhatnak a lányok

 

A Legyél te is balerina egy játékos videósorozat, kifejezetten a fiatalabb korosztály számára tették érthetővé. Emellett bárki bekapcsolódhat, aki táncolni szeretne. A gyakorlatok veszélytelenek, hívták fel a figyelmet a Pécsi Balett munkatársai.

 

A szakmai vezetést Kovács Zsuzsanna és Uhrik Teodóra vállalta, a gyakorlatokat Ujvári Katalin, Szécsi Theodóra, Frank Edina mutatják be, valamint részt vesz az oktatáson Vincze Olívia Csenge is, képviselve a legfiatalabb korosztályt. Zongorán Borisz Jaksov kíséri a performanszt, amely a Pécsi Balett hivatalos Facebook oldalán érhető el.  

 

  

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu