Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.22. - Saturday, Paulina napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

NMI: együttműködés a szakmai utánpótlásért

2016. November 10. 08:52
NMI: együttműködés a szakmai utánpótlásért

A Nemzeti Művelődési Intézet együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetemmel, melynek keretében biztosítani akarják a szakmai utánpótlást, valamint indítani fognak egy közösségszervező alapszakot. Hasonló együttműködésben van az NMI a Debreceni Egyetemmel is.

Kiemelt területként jelölték még meg a szakmai törekvések támogatását is a közösségi művelődés területén. Október 26-27-én 20. alkalommal rendezte meg az Apáczai-napokat a győri Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara. A kétnapos rendezvényen előadások, beszélégetések hangzottak el a paradigmaváltásról és a változásról a pedagógia, a pszichológia, a társadalomtudományok, illetve a humántudományok területén. 

 

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Művelődési Intézet és Széchenyi István Egyetem

Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója

 

A nyitóelőadásokat követően írta alá az együttműködési megállapodást Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora és Kárpáti Árpád, a Nemzeti Művelődési Intézet mb. főigazgatója. Dr. Földesi Péter elismerően nyilatkozott a dokumentumról, amely kitér a felsőfokú szakemberekképzés szerepére, az elsajátítható tudásanyag és gyakorlat fontosságára. Kárpáti Árpád hangsúlyozta, hogy a Nemzeti Művelődési Intézet továbbra is biztosítja a gyakorlati helyet a Széchenyi István Egyetem hallgatói számára.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu