Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.23. - kedd, Lenke napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Nemzeti kultúra - társadalom, gazdaság, jólét

2016. január 12. 16:54
Nemzeti kultúra - társadalom, gazdaság, jólét

Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Závogyán Magdolna helyettes államtitkár asszony volt a házigazdája a Nemzeti kultúra, társadalom, gazdaság, jólét című konferenciának. A szakmai rendezvényt 2016. január 12-én rendezték az Országházban.

Hoppál Péter megnyitóbeszédében a harmadik Orbán-kormány 2014-ben lefektetett céljaira utalt vissza, mely részint a kulturális alapellátás fejlesztését, részint a kulturális alapú közösségfejlesztés misszióját tűzték ki maga elé. Emlékeztetett: a kormányalakítás után 20 országos szakmai szervezet részvételével életre hívták egy kerekasztalt ennek a célrendszernek a kidolgozásáért. Az llamtitkár elmondta: ez a kerekasztal már három alkalommal tett társadalomjobbító javaslatokat a magyar kultúra újrapozícionálására.
Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár megnyitója


Hoppál Péter elmondta: Balog Zoltán miniszter egyetértésével szervezték meg ezt a kulturális konfernciát, hogy a 2016-os évet, még a január 22-i Magyar Kultúra Napja előtt egy magas presztízsű konferenciával nyissák meg. A program jeles előadói saját szakterületük tekintetében fejtik ki a konfrencia címében szereplő fogalmakat: társadalom, gazdaság, jólét.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu