Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Nagy volt a sürgés-forgás a kultúrházakban februárban

2016. March 01. 18:00
Nagy volt a sürgés-forgás a kultúrházakban februárban

Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatója megköszönte partnereinek a 220 ezer látogatót vonzott Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat szervezésében való részvételt a program március 1-i záró sajtótájékoztatóján.

A főigazgató kiemelte az élőzene szerepét, mely az idei évben a február 5-7. között tizedjére megrendezett programsorozat központi eleme volt. Közösség-, és személyiségépítő hatását hangsúlyozta, mely a Nemzeti Művelődési Intézet filozófiájával egybevág. Emellett a rendezvénysorozat kapcsán hangsúlyozta a kulturális közfoglalkoztatásban részt vevők szerepét is, hiszen sokan közülük részt vettek a programszervezésben. Mintegy ezer ötszázan vettek részt valamilyen formában a rendezvénysorozatban. A 2013. novembere óta futó program  évről-évre szépen fejlődik - mondta, és párhuzamba állította országos rendszerükkel, mely szintén szépen gyarapszik: rajtuk keresztül kétezernél is több településen van jelen szervezetük - hiszen a kulturális közfoglalkoztatottak munkáltatója a Nemzeti Művelődési Intézet.

 
Polyák Albert, a Nemzeti Művelődési Intézet megbízott főigazgatójának beszéde


Polyák Albert emlékeztetett: egyre több kulturális szervezet nyújt be jelentést a közművelődésügyi statisztikai lapon. A kultúrházak tavalyi 76 milliós látogatószámuk óriási szám - szögezte le -, ez az intézmény típus sok helyen az egyedüli kulturális szolgáltató, a kulturális alapellátás zászlóvivője, mely nem csak a felnőttekhez szól.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu