Belföldi hírek

H I R D E T É S
2017.10.18. - szerda, Lukács napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Nagy siker volt a cirkuszfesztivál

Nagy siker volt a cirkuszfesztivál

Fekete Péter miniszteri biztos, a MACIVA és a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója zárta a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléjét, a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált, melyen a legjobb, legsikeresebb cirkuszi produkciók vettek részt - a világ minden pontjáról.

A kolumbiai The Gerlings csoport nyerte el magasdrót számával a 11. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál Arany Pierrot díját, de két magyar csoport is bronzérmet vehetett át a Fővárosi Nagycirkuszban. Az öt napon át tartó színvonalas aristamustrán tizenhét ország művészei léptek porondra január 7 és 11 között. A budapesti cirkuszfesztivált a cirkuszvilág nagy fesztiváljai között tarják számon. Fekete Péter, a cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos a fesztivál üzenete, hogy a cirkusz olyan művészeti ág, amely összeköti a különböző nemzedékeket.

 
Fekete Péter miniszteri biztos, a MACIVA és a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójának zárszava


A nemzetközi szakemberekből álló zsűri 60 jelentkezőből 30 műsorszámot válogatott be a fesztiválra, a budapesti közönség tehát igen színvonalas műsort láthatott. A grémium elnöke Eugene Chaplin, a világhírű filmes fia volt, de a zsűriben helyet foglalt a Cirque du Soleil kreatív igazgatója is. A kolumbiai nyertesek mellett a zsűri ezüst díjjal jutalmazta az orosz Skokov csoport hintaszámát, és az Egyesült Államokból érkezett Flying Farfans csapat artista produkcióját, bronzérmet pedig a magyar Trio Power Line és a Silver Power csoportokon kívül a romániai X-treme Brothers, a spanyol Nicol Nicols és a portugál Dias Family kapott.


Az eredményhirdetés


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2017. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu