Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Nagy munkát végzett a Magyar Népművelők Egyesülete és az NMI

2016. March 01. 18:24
Nagy munkát végzett a Magyar Népművelők Egyesülete és az NMI

Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztályának főosztályvezetője is jelen volt, és beszélt a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat március 1-i záró sajtótájékoztatóján.

A főosztályvezető kiemelte: a programsorozat sokat segít a kultúrházak országos elismertetésében. Egy-egy településen pedig megmutatja, milyen sokat tesz a helyi intézmény, a kultúrház a helyi közösségért. Az élőzenét - mely minden közösség számára közösségszervező erő - jó választás volt a középpontba állítani - tette hozzá. A programokon nem csak az élő zenével, de a települések lakói egymással is találkozhattak ezen a rendezvényen. Ezek a találkozások hozzájárulnak, hogy tevékeny részeseivé váljanak lakóhelyük életének - fogalmazta meg a fő célt Szedlacsak Emília.

 
Szedlacsek Emília, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztályának főosztályvezetőjének beszéde


Ugyanakkor a közművelődési szakma számára is találkozási pontot jelent ez a program, hiszen a pályázatokon a legjobb gyakorlatokat ismerhették meg, mutathatták be egymásnak - véli Szedlacsek. Ezzel a programsorozattal azonban nem csak a közösség és a szakma nyer, de új folyamatok indulhatnak el a közművelődésben. Ha csak a számokat nézzük, láthatjuk, hogy milyen jelentősége van ennek a programnak: a 220 ezer látogató mellett harminc ezren közreműködőként voltak jelen a három nap alatt. A felnőtt lakosság is jelentős számban, nyolcvan ezren vettek részt a kultúrházak rendezvénysorozatán.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu