Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Nagy igény van a szociális földprogramra!

2013. November 24. 13:31
Nagy igény van a szociális földprogramra!
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, Kovács Zoltán jelentette ki, hogy a szociális földprogramra nagyban nő az igények száma, így a jövőre kijelölt keretösszeget nem kívánják csökkenteni!
Kovács Zoltán jelentette ki a szociális földprogram iránti igény növekedését ( Videó forrása:www.youtube.com )

A pályázati keretösszeget idén 250 millió forintra emelték fel, melyet szociális földprogramra szeretnék felhasználni. Miután Kovács Zoltán miniszter bejelentette, hogy nőtt az igény a szociális földprogramra, így a kormány ezt az összeget nem kívánja csökkenteni, hanem 2014-re megmarad. Ha az igények tovább nőnek, az is előfordulhat, hogy megemelik ezt az összeget. Kedvezményes lehetőséget nyújt a szociális földprogram a hátrányos helyzetben élő családoknak, hogy ki tudják építeni az önálló egzisztenciát.

Kovács Zoltán, földprogram, Emberi Erőforrások Minisztériuma
Kovács Zoltán szerint még tovább nőhet az igény a szociális földprogramra

2012-ben 101, 2013-ban pedig 151 település nyert el pályázati támogatást, amelyből tudtak vásárolni palántát, vetőmagot, és fiatal jószágokat is, amelyeket kiosztottak a hátrányos helyzetű családoknak. Akik részt vettek a 2013-as földprogramban, összesen 500 hektárnyi földet műveltek már meg, ennek a számát szeretnék jövőre megemelni. A települések polgármesterei szerint ez a szociális földprogram az egész közösségre nézve hasznos!

G.R.

 



Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu