Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.12.10. - szombat, Judit napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Muzsika Hídja: nem a verseny volt fontos

2016. augusztus 30. 11:42
Muzsika Hídja: nem a verseny volt fontos

A VII. Muzsika Hídja Fesztiválon öt kínai és öt magyar kórus vett részt, összesen mintegy háromszáz résztvevője volt versenynek. A fesztivál fő célja, hogy a két kultúrát közelebb hozza egymáshoz.

"Azt reméljük, hogy tudjuk majd bővíteni a programot, hogy minél több nép, minél több gyermek vehessen rajta részt. Nagyon nagy élmény volt hallgatni a kórusokat, mint zsűri tag. Nem is a verseny volt a fontos, hanem, hogy részt vettek, az volt a fontos, hogy ide akartak jönni" - nyilatkozta Michalis Patseas karnagy, a Kórusfesztivál zsűrijének elnöke.

 

Michalis Patseas, a Muzsika Hídja Fesztivál művészeti vezetője

 

Pető Ernő a ChinaCham Magyar-Kínai gazdasági kamara elnöke, a Muzsika Hídja Fesztivál elnöke is interjút adott, melyben a fesztivál lényegi pontjait vázolta fel. Kiemelte, hogy a hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Muzsika Hídja Fesztivál rendje kialakult az évek során.

 

"A gazdasági kapcsolatokon túl, a kulturális kapcsolatok ápolása is nagyon fontos feladat"

 

Szinetár Miklós, kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színházi, opera-, tévé- és filmrendező, forgatókönyvíró, érdemes és kiváló művész is megjelent a fesztiválon, mivel hatalmas értéknek tartja azt, amit a fesztivál képvisel.

 

Szinetár Miklós a Magyar Állami Operaház korábbi főigazgatói és a Magyar Televízió egykori elnökhelyettesi posztját is betöltötte

 

/T.D.

 

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu