Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Mintegy 36 millió forinttal támogatják a színházi produkciókat

2014. June 02. 10:59
Mintegy 36 millió forinttal támogatják a színházi produkciókat

Hazánkban a színházi produkciók országos, valamint külföldi forgalmazására összesen 36,2 millió forint támogatást ítéltek meg.

 Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára, Halász János döntött a több millió forintos támogatásról. Összesen 54 pályázat érkezett a színházak produkciói országos forgalmazásának a támogatására. Ebből igen sok, 42 nyert, így 22,3 millió forint értékben kaphatnak támogatást. 40 pályázat érkezett arra, hogy a hazai produkciókat külföldön forgalmazzák. Ebből 30-an kapták meg a támogatást, amely 13,9 millió forint.

 

 

 

színház

Több milliós támogatásokat kapnak a színházi produkciók

hazai és külföldi forgalmazásra

 

 

 

 Azzal, hogy a tárca támogatja a külföldi játékokat, a hazai színházművészetet nemzetközi kontextusba helyezi. A beérkezett pályázatokat több szakértőből álló kuratórium értékelte. A döntést Halász János hozta meg, de mindezt a Színházművészeti Bizottság javaslata alapján. Azokkal a szervezetekkel, amelyek nyertek, a támogatási szerződéseket a Nemzeti Kulturális Alap Igazgatósága köti meg, illetve a támogatás kifizetése is az ő feladatuk lesz.

 

 

 

 N.O.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu