Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.07.19. - péntek, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Mind az öt operacsillag egyaránt méltatta Mága Zoltán hegedűvirtuóz művészetét!

2016. január 04. 12:00
Mind az öt operacsillag egyaránt méltatta Mága Zoltán hegedűvirtuóz művészetét!

A VIII. Budapesti Újévi Koncert világhírű operaénekesei mindannyian elismerően méltatták Mága Zoltán virtuozitását és stílusteremtő előadásmódját.

 „Bámulatos, hogy Mága Zoltán művészi repertoárja a népzenétől a klasszikus darabokon át a jazzig, a könnyűzenéig terjed. Virtuozitás, és átütő erő jellemzi játékát, ezért öröm volt számomra, hogy  részese lehettem  a VIII. Budapesti Újévi Koncertnek. Mága Zoltán egy olyan eseményt hozott létre, mely Európa rangos koncertjévé vált”- mondta Marcello Giordani, korunk egyik legsokoldalúbb olasz tenorsztárja, akit közel három évtizede a világ legjobbjai között tartanak számon.

 

 „Mága Zoltán a hangszerén keresztül érzelmek széles skáláját tudja kifejezni, tele van szenvedéllyel és mégis nagyon kifinomult. Egyedi, első hallásra azonnal felismerhető virtuóz játékát, a klasszikus zene, a népzene, a popzene és egyéb irányzatok ötvözésével kialakított jellegzetes crossover stílusát világszerte elismerik. Nem is csoda, hogy az amerikai közönség is megszerette és vissza is várják. Élmény volt vele együtt  fellépni, örülök, hogy San Diego után Budapesten is a vendége lehettem!” – fogalmazott a görög tenor, Mario Frangoulis, aki a klasszikus zene és a kortárs pop ötvözésével világszerte sikert sikerre halmoz, 2011-ben a világ legjobb crossover előadója címmel tüntették ki.

 Georgina von Benza,Mario Frangoulis, Ekaterina Lekhina, Marcello Giordani és Micaëla Oeste
Georgina von Benza,Mario Frangoulis, Ekaterina Lekhina, Marcello Giordani és Micaëla Oeste

 
„Büszke vagyok, hogy részese lehettem ennek a világszínvonalú gálakoncertnek. Mága Zoltán virtuozitása olyan egyedi, nem meglepő, hogy az amerikai közönség is felfigyelt karizmájára és stílusteremtő képességére. Kiváló az a mód, ahogy egyesíti a különböző stílusokat. A magyar zeneműveket sokan ismerhették meg általa.”- nyilatkozta a világhírű, „kristály hangúként” jellemzett szoprán, Micaëla Oeste.

 

 „Rangos koncerteken, neves művésztársakkal játszani mindig öröm. Boldog vagyok, hogy részese lehettem a produkciónak. Mindig is tisztelettel adóztam azoknak a művészeknek, akik a könnyebb út helyett egy missziót teljesítenek és hazájuk sokszínű zenéjét népszerűsítik a világban.” – emelte ki Oroszország egyik legünnepeltebb operaénekesnője, a világ legrangosabb színpadain éneklő Grammy-díjas sztárszoprán, Ekaterina Lekhina.

 

 „Mága Zoltán  virtuóz technikájának és lehengerlő előadásmódjának hamar híre ment Európában és a tengerentúlon egyaránt. A világ rangos színpadain gyakran emlegetik és méltatják kivételes stílusát. Kis hazánk óriási tehetségeket, adott a világnak, ilyen Mága Zoltán is. Fantasztikus jó zenész, egy virtuóz. Boldogságom határtalan, amiért neves zenésztársakkal együtt köszönthettem az új esztendőt!” – mondta a drámai ereje és kifejező lírai előadásmódja révén ünnepelt operacsillaggá vált a kárpátaljai születésű magyar szopránénekesnő, Georgina von Benza.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu