Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Merániai Gertrúd a szentendrei Múzeumban!

2013. August 14. 12:41
Merániai Gertrúd a szentendrei Múzeumban!
Különleges kiállítás nyílt a szentendrei Ferenczy Múzeumban, ahol Merániai Gertrúddal kapcsolatos tárlatot nézhetünk meg.

A szentendrei múzeumban Merániai Gertúr tárlat! ( Videó forrása: www.youtube.com )

A Ferenczy Múzeumban egy különleges kiállítás vette kezdetét, melynek szereplője a híres történelmi személy, Merániai Gertrúd. Ezt az egyedi tárlatot augusztus 13-án nyitották meg és a nyitóbeszédet Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár tartotta. A Ferenczy Múzeum mindig is kiemelt szerepet játszott a vidéki múzeum hálózatába, ám most ennek a hálózatnak a legdinamikusabban fejlődő központjává vált!

A szentendrei kiállításon Hammerstein Judit tartotta a nyitóbeszédet
A rendezvényt Hammerstein Judit kultúráért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg

Mivel a szentendrei múzeum a folyamatos megújulásáról híres, így ennek a megújulásnak köszönhető most ez a kiállítás. A kiállításon nemcsak a múzeumról esett szó, hanem Szentendréről is, hiszen folyamatosan változik és épül. Szentendre a múzeum 2013. évi üzemeltetésére 141 millió forint állami támogatást kapott, melyet a város további 50 millió forinttal fog biztosítani.

Állami támogatásból és Szentendre összegéből fogják működtetni a 2013-as évben a szentendrei múzeumot
A Gertúdról szóló kiállítás december 31-ig tekinthető meg Szentendrén

Különböző tematikák szerint szervezték a kiállítást. Első részben Gertrúd családjáról lesz szó, második részben az Árpád-házi korszakáról, harmadik részben főként a királynő megölésével foglalkozik. A negyedik, egyben utolsó részben a Gertrúddal kapcsolatos színházi előadások kerülnek előtérbe. A kiállítást augusztus 13 és december 31 között tudják megtekinteni az érdeklődők.

G.R.

 Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu