Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Méltóságkereső konferencia a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében

2016. April 18. 15:56
Méltóságkereső konferencia a Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében


A Beke Pál emléke előtt tisztelgő konferenciára 2016. április 21-én kerül sor 10:00 – 15:15-ig az I. kerületi Corvin téren.

A rendezvényen a legjobb helyi közösségfejlesztő gyakorlatok bemutatására, és átadják a Beke Pál Emlékcímet. Zajti Ferenc: Belül kell felépíteni a házat – Faluház mozgalom és közösségfejlesztés című film díszbemutatójára is sor kerül 16:30-kor.

 
A Belül kell felépíteni a házat – Faluház mozgalom és közösségfejlesztés című film előzetese


A konferencia célja példaértékű kulturális, művelődési és ifjúsági szervezetek, intézmények, kezdeményezések bemutatása. Olyanoké, amelyek arra adnak választ: miképpen lehet megerősíteni, megadni, megszerezni vagy épp visszaadni, visszaszerezni a meglévő, a valaha megvolt vagy az esetleg még meg nem tapasztalt méltóságot. Azt, amely tartást ad az egyes embereknek, közösségeknek, településeknek, térségeknek, illetve saját maguknak. És, amelynek birtokában úgy érezhetik: nem csak lakosai, hanem polgárai településüknek, országuknak, Európának. A bemutatkozók közös tulajdonsága, hogy mindezt közösségi alapon, a méltóságukat kereső és megteremtő emberekkel együtt, nem csupán értük, hanem velük közösen teszik.


NMI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu