Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Megyünk a nincsből a van felé

2016. March 11. 11:30
Megyünk a nincsből a van felé

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az új kulturális közfoglalkoztatási programról beszélt.

A negyedik közfoglalkoztatási program reményeim szerint az egész országra kiterjedő innovációt hoz - monta az államtitkár. Erre minden reményünk megvan, hiszen az eddigi három kulturális közfoglalkoztató mellett újabb három lép be a programba, hat országos szervezettségű intézményi centrum fogja a kulturális közfoglalkoztatottak foglalkoztatását irányítani. Ugyanakkor marad az a struktúra, hogy a közfoglalkoztatottak képzésben is részesülnek, illetve szakmai mentorálást is kapnak a megyei módszertani központokban.

 
Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára nyilatkozik


Az idei évben rekordlétszámmal, 8300 fővel, több, mint 200 településen indult a program. Civil szervezeteknél, önkormányzatoknál, kulturális vagy egyházi intézményeknél foglalkoztatják őket. A feladatuk egyfajta kulturális közösségszervezés, mely sok helyen teljesen hiányzik. Sok helyen ezek a közfoglalkoztatottak teremtenek közösségi életet, például egy város peremkerületén. Ugyanez a helyzet az 5000 fő alatti települések kultúrházaiban is. Ebben a programban mindenki nyertes: a foglalkoztatott, és a közösség is.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu