Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.15. - Saturday, Jolán napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Megyei találkozókkal zárult a 'Leleményes hőseink' országos program előkészítő szakasza

2015. February 05. 16:13
Megyei találkozókkal zárult a 'Leleményes hőseink' országos program előkészítő szakasza

A Nemzeti Művelődési Intézet által indított „Leleményes hőseink” című országos ifjúsági közösségi program előkészítő szakaszában megyei találkozókat rendeztek, amelyeket közel 1000 fiatal és közreműködő vett részt.

Nemzeti Művelődési Intézet , Leleményes Hőseink,  Emberi Erőforrások Minisztériuma

A Leleményes hőseink elnevezésű programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális államtitkársága kezdeményezésére hirdette  meg a Nemzeti Művelődési Intézet. A kezdeményezés lényege, hogy a tanulók kutassák fel lakhelyük "helyi hőseit", azaz a településért aktívan cselekvő, példamutató embereket.

Az ország mind a tizenkilenc megyéjében felkészítő találkozókat tartottak a sikeres részvétel, valamint annak érdekében, hogy a fiatalok átgondoltan, tudatosan cselekedjenek közösségi elképzeléseik megvalósításakor.
Nemzeti Művelődési Intézet , Leleményes Hőseink,  Emberi Erőforrások Minisztériuma
A megyék frekventált településein rendezett találkozók főleg a megyeszékhelyeken, valamint a környező településeken élő fiatalokat vonzották, de például Békés megyének egészen távoli kistelepüléséről is elutaztak ismereteiket gyarapítani a közösségi cselekvésre kész diákok.

A megyei találkozókkal a „Leleményes hőseink” országos program előkészítő szakasza lezárult, de a kezdeményezéshez változatlanul csatlakozhatnak a fiatalok közösségei. A február 15-ig beküldött projektek, projekt-tervek közül a Nemzeti Művelődési Intézet a legértékesebbnek ítélt munkák megvalósítását vagy folytatását szakmailag támogatja.


MTI/MCOnet/lelemenyeshoseink.hu

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu