Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.28. - Tuesday, Emil, Csanád napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Megújult a Dobó István Vármúzeum

2023. February 28. 18:46
Megújult a Dobó István Vármúzeum

Egerben új terekkel és programokkal várja a látogatókat a város egyik legnépszerűbb látnivalója.

Közzétette idei programjairól és fejlesztéseiről szóló adatait a Dobó István Vármúzeum. A vármúzeum közleménye alapján számos új térrel és programmal várják 2023-ban az érdeklődőket Egerben.

 

Az idei év egyik legfontosabb újdonságának azt emelték ki, hogy a Nemzeti Kastély- és Várprogram támogatásával modernebb terek állnak ezentúl rendelkezésre az egri várban.

 

Jóval modernebb köntöst kaptak a vármúzeum kiállításai

 

Az érdeklődők megtekinthetik a főbejáratnál megépült Déli fogadóépületet, az Ágyúdombban kialakított fogadóteret és a 70 fős mozitermet is, továbbá a Cipóosztóház is kinyitott, ahol a középkori gasztronómiával ismerkedhetnek meg a látogatók.

 

Mindezek mellett, a népszerű Déli várfal és az ehhez kapcsolódó gyilokjáró is megújult, a Szép bástya helyreállítása pedig várhatóan még márciusban befejeződik. A Varkoch-kapubástya tetején egy korabeli őrszoba is megtekinthető lesz, a Gótikus Püspöki Palota pedig idén három hónapig ad otthont a Magyar Géniuszok vándorkiállításnak a nyár folyamán.

 

Az idei év végén újabb korszerűsítési munkálatokon esik át a magyar kultúra és történelem egyik fellegvára, hiszen a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 100 millió forintos támogatásával teljes egészében megújul a vár történetét bemutató kiállítás, így az érdeklődők egy modernebb környezetben ismerhetik meg a múltat.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu