Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Megnyitotta kapuit az ünnepi kiállítás

2016. November 28. 19:03
Megnyitotta kapuit az ünnepi kiállítás
Ebben az évben november 24-én kezdetét vette az Angyal zenéje, gyertyafény- Régi korok karácsonya elnevezésű kiállítás, melynek a Várkert Bazár ad otthont.

 

A tárlat a karácsonyi szokásokat és hagyományokat mutatja meg az érdeklődők számára. Aki érdekel, hogy hazánkban hogyan alakultak ki az ünnepi szokások annak érdemes ellátogatni a kiállításra, hiszen olyan információk tudhat meg többek között, hogy például a 20. században, ha nem volt fenyő, akkor mivel pótolták azt. Ezen felül számos érdekesség is kiderül  köszönhetően a kiállított díszeknek, tárgyaknak, fotóknak, sőt karácsonyfáknak. Nemcsak azt tudhatják meg, hogy a városi otthonokban hogyan zajlott az ünnep, hanem azt is a paraszti világban milyen volt.
 
 
Karácsonyi kiállítás
Megnyitotta kapuit az ünnepi kiállítás
 
 
Ráadásul egy kis történelemnek is a részesei lehetnek a látogatók, hiszen megmutatják, hogyan fejlődött és alakult át a karácsony. A tárlat egyébként a Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a Várkert Bazár közös együttműködésének köszönhető és egészen január 6-ig látogatható. Érdemes tehát ellátogatni azoknak, akik már most ünnepi hangulatra vágynak. 
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu