Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.19. - Friday, Emma napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Megnyílt a Betlehemi jászolkiállítás a Magyarság Házában

2016. December 15. 13:30
Megnyílt a Betlehemi jászolkiállítás a Magyarság Házában

A 23. Betlehemi jászolkiállítás az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) által életre hívott A Magyar Kézművességért Alapítvány (AMKA) kiállítása, amelyen a legkiválóbb magyar kézművesek betlehemi témájú alkotásaikat ismerheti meg a közönség. Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott Németh László, az IPOSZ elnöke, Szedlacsek Emília, az Emmi főosztályvezetője és Brückner Ákos Előd ciszterci plébános.

Németh László beszédében kiemelte, hogy a karácsonyi ünnepkör egyik leglátványosabb szimbóluma a liturgikus történetet megörökítő betlehemi jászol.  "Ez a kiállítás szellemi támogatást nyújt az ünnepvárás időszakára, segít visszaemlékezni gyermekkorunk karácsonyára, elgondolkodtat, és reménnyel tölt el minden jó akaratú embert." Az idei pályázatra 120 határon inneni és túli kézműves nevezett be alkotásaival, amelyek közül 98 alkotó mintegy 200 művét válogatta be a szakmai zsűri a kiállítás anyagába.

 

Németh László, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke 

 

Szedlacsek Emília, a Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztály főosztályvezetője örömét fejezte ki, hogy immár 23. alkalommal került megrendezésre a kiállítás, nem pedig először, és majd reménykedni lehet a folytatásban. "Azt tudjuk mondani, hogy egy folyamatról beszélünk már, egy hosszú folyamatról, és felelősséggel mondhatjuk, hogy legyen is folytatása." Hangsúlyozta, hogy a kiállításon szereplő alkotások segítenek az ünneplésben és a felkészülésben, "átitatott varázslatot teremtenek számunkra".

 

Szedlacsek Emília, a Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztály főosztályvezetője

 

Brückner Ákos Előd ciszterci plébános a gyökerek fontosságáról beszélt, ennek hangsúlyozása érdekében megkért két fiatal diáklányt, hogy olvassák fel a ciszterszi gimnázium alapító okiratát. Köszönetet mondott a szervezőknek a kiállítás megszervezéséért, majd örömét fejezte ki, hogy továbbra is él ez a hagyomány. A plébános kiemelkedően eredményes és példaértékű tevékenysége elismeréséül az IPOSZ A Magyar Kézművességért Díj aranyfokozatát adományozta, amelyet Németh László, az IPOSZ elnöke adott át.

 

Brückner Ákos Előd ciszterci plébános 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu