Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.03.04. - Monday, Kázmér napja van.

Kultúra - Magyar Nemzeti Értékek

Megjelent a Szín Közösségi Művelődési folyóirat 21. évfolyamán 2. lapszáma

2016. August 15. 09:00
Megjelent a Szín Közösségi Művelődési folyóirat 21. évfolyamán 2. lapszáma

A folyóirat 21. évfolyamának 2. lapszáma módszertani modelleket tartalmaz, amely az ország különböző területein már megvalósultak, így egy követendő mintát nyújthatnak más, hasonló helyzetű települések számára is.

A lap szerkesztésénél, olyan szakmai elméletek álltak középpontban, amelyek figyelembe veszik a helyi erőforrásokat, a következő generáció igényeit, valamint a közösségi művelődés és az integrált településfejlesztés kapcsolatát. Ennek megfelelően a lapszám három területre koncentrál: az értékfeltárást segítő gyakorlatokra, a gazdaság- és településfelesztő módszerekre, valamint a példaadó ifjúsági gyakorlatokr.

 

 Közösségi mozi és médiaműhely

A nem rég indított Közösségi mozi és médiaműhely országos programról is készített beszámolót 

 

Polyák Albert bevezető gondolatai után, az NMI országos szakmai központjainak tapasztalatairól lehet olvasni, például a Kapunyitogató program eredményeiről. Hat különböző gyakorlatról is beszámolnak, amelyek az értékfelárást segítik elő, emellett öt módszert tartalmaz, amely a gazdaságot és települést fejlesztik, illetve négy példaadó ifjúsági gyakorlattal is szolgál a lapszám. Zárógondolatként a közfoglalkoztatási gyakorlatokat mutatták be.

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu